Waarom digitale IP-camera’s?

Analoge video systemen versturen hun beelden via coax kabels naar een videorecorder. De maximale beeldresolutie is 320×240 pixels en de configuratie mogelijkheden zijn zeer beperkt. Digitale IP camera’s zijn feitelijk de volgende generatie. De camera’s maken deel uit van uw eigen (reeds bestaande) computernetwerk. Daarnaast bieden IP camera’s van Mobotix vele mogelijkheden zoals belichtingsvensters, bewegingsdetectie, externe opslag, audio en niet te vergeten een sublieme beeldresolutie tot 2048×1536 pixels.